flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сприяння засобів масової інформації у підвищенні довіри до суду

02 квітня 2014, 09:08

 

Питання взаємодії судів, з одного боку, та засобів масової інформації, з іншого, на теперішній час є доволі актуальним, зважаючи на виниклу в державі необхідність відновлення довіри до судової влади. 

Саме за умови налагодження плідної співпраці судової влади з мас-медіа, суспільство матиме можливість не лише отримувати всебічну та об’єктивну інформацію про діяльність судів загальної юрисдикції, а й ефективно підвищувати свою обізнаність в сфері юриспруденції та захисту прав.

З врахуванням означеного та у зв’язку з необхідністю забезпечення доступу громадськості до правосуддя, одним із пріоритетних завдань Донецького апеляційного господарського суду є налагодження конструктивної співпраці з засобами масової інформації для систематичного висвітлення своєї діяльності.

В свою чергу, на виконання поставлених цілей, відтепер отримувати інформацію про діяльність Донецького апеляційного господарського суду, а також прийняті ним рішення за результатом перегляду господарських спорів, що можуть мати громадський інтерес, можливо також на сторінках всеукраїнського щотижневого професійного юридичного видання «Юридична газета».

Назване видання розповсюджується по всій території України щотижневим накладом до 10 000 примірників. Наразі має один із найбільших обсягів серед усіх юридичних видань країни – 48 сторінок. Читачами та передплатниками газети є більшість юридичних компаній та юристів-правників в Україні. Газета видається з 2003 року, відзначається об’єктивністю та неупередженістю подачі інформації.