flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформування громадськості про діяльність суду

23 січня 2014, 14:33

 

Як відомо, значну роль у формуванні громадської думки відіграють засоби масової інформації, за допомогою яких поширюється інформація у суспільстві.

В свою чергу, забезпечення належного доступу громадськості до інформації про діяльність судових органів, а також формування принципів реалізації інформаційної відкритості судів в межах чинного законодавства, безпосередньо залежить від налагодження останніми ефективної співпраці із засобами масової інформації.

Саме від ефективності такої співпраці залежить підвищення довіри суспільства як до системи судів господарської юрисдикції, так і до судової влади в цілому, а також розвиток правової обізнаності громадян у сфері господарських правовідносин.

 З урахуванням вищенаведеного, повагою до свободи слова журналістів та редакційної свободи засобів масової інформації, особливостей роботи мас-медіа при висвітленні судових справ та з огляду на важливість авторитету і неупередженості суду в демократичній державі, Донецьким апеляційним господарським судом було розроблено та затверджено Положення про взаємодію із засобами масової інформації та журналістами.

Окрім того, задля забезпечення прав журналістів і прав громадян на отримання інформації, а також належної організації роботи суду у взаємодії із засобами масової інформації та журналістами під час висвітлення відкритих заходів, що проводитимуться судом, наказом голови суду затверджено Положення про акредитацію представників засобів масової інформації, незалежних журналістів та технічних працівників при Донецькому апеляційному господарському суді.

        З метою доведення до відома мас-медіа означених Положень, останні були розміщені у розділі ПРЕС-ЦЕНТР офіційного веб-сайту Донецького апеляційного господарського суду веб-порталу судової влади України.