flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікація судів з громадськістю

22 листопада 2013, 12:22

 

З метою проведення навчання якомога більшої кількості новопризначених на посаду прес-секретаря осіб, Державною судовою адміністрацією України спільно із Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAD) «Справедливе правосуддя» (далі – Проект) розроблено навчальний курс «Комунікація судів з громадськістю», який стане першим в Україні дистанційним курсом для працівників апарату судів, що викладатиметься у режимі он-лайн і сприятиме слухачам у отриманні ними навиків спілкування із засобами масової інформації, яке потребує вмінь відповідальної особи бути тактовною, стриманою, зваженою, пунктуальною та володіти темою, яка викликала їх інтерес.
Навчання за дистанційним курсом для працівників апаратів судів розпочнеться 25 листопада 2013 року та триватиме по 6 грудня 2013 року.
Попередньо, 14 листопада 2013 року у місті Львові за вищевказаною темою було проведено семінар-тренінг, активну участь у якому взяли: заступник керівника Проекту Наталія Петрова, радник з правових питань Проекту Ірина Зарецька, радник з правових питань та громадського суспільства Проекту Дмитро Філіпенко, тренери/модератори курсу дистанційного навчання для працівників апаратів судів «Комунікація судів з громадськістю», а також представники чотирнадцяти судів загальної юрисдикції, в тому числі головний спеціаліст (прес-секретар) Донецького апеляційного господарського суду Вікторія Сорокіна.  
Під час семінару учасниками було обговорено важливість дотримання судами принципу гласності та відкритості, а також проведено різноманітні презентації, доповіді та дискусії, завдяки яким, з’явилась можливість виявити основні перешкоди в сфері комунікацій судових установ із засобами масової інформації та визначити подальші напрями діяльності з їх подолання. 
Питання створення ефективної системи взаємодії судів та засобів масової інформації є одним з пріоритетних напрямів демократизації в сучасній Україні. Нагальна потреба сьогодення щодо налагодження співпраці між судовою владою та мас-медіа, насамперед обумовлена необхідністю збільшення довіри суспільства до суду, адже забезпечення справедливого правосуддя нерозривно пов’язане з його відкритістю для суспільства.
Головною метою проведення курсу дистанційного навчання є набуття його слухачами сучасних навичок та знань правил комунікацій, які сприятимуть забезпеченню прозорості суду, підвищенню авторитету судової влади, зростанню її підтримки з боку громадськості та покращенню правосуддя.  
За результатом опанування програми курсу дистанційного навчання «Комунікація судів з громадськістю» учасники зможуть, зокрема, оволодіти основними принципами та поняттями у сфері комунікацій, зрозуміти механізми, інструменти та канали налагодження комунікаційної взаємодії суду із своїми цільовими аудиторіями, аналізувати та вчасно реагувати на її потреби, вподобання, цінності та інтереси, а також формулювати ключові повідомлення суду до кожної з цільових аудиторій.
Відповідно до програми навчального курсу, запрошені до участі та зареєстровані на Веб платформі: http://sdn.court.gov.ua/ слухачі, після успішного проходження навчання отримають відповідні сертифікати.