flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено актуальні питання щодо функціонування правосуддя під впливом конфлікту на сході та півдні України

30 вересня 2016, 16:44

27 вересня 2016 року голова Донецького апеляційного господарського суду Сергій Малашкевич узяв участь у роботі круглого столу на тему: «Функціонування правосуддя під впливом конфлікту на сході та півдні України:            відновлення втрачених матеріалів судового провадження», організованого Проектом Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».

Участь у роботі круглого столу взяли експерти Ради Європи, судді й представники Верховного Суду України, вищих спеціалізованих судів, апеляційних судів загальної юрисдикції, апеляційних адміністративних та апеляційних господарських судів Донецької та Луганської областей, інших державних органів та юридичних факультетів вищих навчальних закладів України.

Основною темою обговорення було з’ясування судової практики в судах, що діють під впливом конфлікту на сході та півдні України, питання втрачених матеріалів судових проваджень, їх відновлення та європейська практика щодо відновлення втрачених документів судових проваджень у ситуаціях під впливом суспільного чи міждержавного конфлікту.

Голова Донецького апеляційного господарського суду Сергій Малашкевич поділився практикою відновлення втрачених матеріалів судових проваджень у період конфлікту та зазначив актуальні питання, з якими стикаються судді під час вирішення заяв про відновлення втрачених матеріалів судових проваджень.

Учасники круглого столу сформували перелік пропозицій щодо вирішення питань, які виникають у ході відновлення втрачених судових проваджень, у рамках законодавчих змін і вдосконалення судової практики відповідно до європейських стандартів.