flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено семінар на тему: "Антикорупційне законодавство"

02 серпня 2016, 11:56

29 липня 2016 року в місті Харкові місцевим  регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Харківським апеляційним господарським судом проведено семінар для суддів на тему: “Антикорупційне законодавство”, у якому взяли участь судді Донецького апеляційного господарського суду.

Відкриваючи семінар, директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик та заступник голови Харківського апеляційного господарського суду Олексій Крестьянінов підкреслили актуальність теми заходу з урахуванням запровадження з серпня поточного року системи електронного декларування та необхідності ознайомлення суддів з його специфікою.

Для проведення заходу запрошено  головного наукового співробітника відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції Національної школи суддів України, доцента, кандидата юридичних наук Наталію Ахтирську.

Доповідач ознайомила присутніх з міжнародними стандартами запобігання корупції та їх запровадженням в Україні, детально розглянула із суддями вимоги Законів України “Про запобігання корупції” та “Про Національне антикорупційне бюро України”.

Жвавий інтерес слухачів викликала тема запобігання та виявлення корупційних правопорушень у судовій системі та інформація щодо моніторингу способу життя.

Учасники семінару  висловили подяку за можливість підвищити обізнаність із  різновидів корупційних проявів, особливостей фінансового контролю,  заходів, пов’язаних із запобігання   конфлікту інтересів.