flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Донецького апеляційного господарського суду Зубченко І.В. взяла участь у другому тренінгу в рамках проекту Twinning "Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні"

12 квітня 2016, 14:09

          5-7 квітня 2016 року за сприяння Державної служби інтелектуальної власності на базі державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності" (Укрпатент) в рамках проекту технічної допомоги ЄС Twinning "Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні" (далі — Проект) відбувся другий тренінг для представників господарських судів України.

          У заході взяли участь судді та працівники апарату Вищого господарського суду України, керівництво Вищої ради юстиції, представники Київського, Донецького, Львівського, Одеського, Рівненського, Харківського апеляційних господарських судів, а також господарських судів міста Києва, Київської, Дніпропетровської, Львівської, Одеської, Харківської областей.

         Від Донецького апеляційного господарського суду участь у заході взяла суддя Зубченко Інна Володимирівна.

           З вітальною промовою виступили постійний радник Проекту Пабло Роденас, який ознайомив аудиторію з триденною програмою тренінгу та подякував іспанським експертам за наданий час та можливість отримати актуальну інформацію про судовий захист прав інтелектуальної власності (далі – ІВ) в Іспанії та ЄС безпосередньо від фахівців спеціалізованих судів.

         Тренінг складався з 8 тематичних модулів, зокрема: "Промислова власність"; "Модальності торговельних марок та конфлікти з іншими знаками"; "Торговельні марки: зобов'язання і завершення дії"; "Торговельні марки в Інтернеті"; "Патентне право I: зміст патентного права, порушення, юридичні дії і докази"; " Патентне право II: недійсність патенту та строк його чинності. Інші права інтелектуальної власності, що мають відношення до винаходу"; "Промисловий зразок"; "Суміжні права та "sui generis". Інтелектуальна власність та Інтернет".

           Теми модулів для своїх українських колег представили іноземні гості –    суддя господарського суду м. Аліканте (Іспанія) Луіс Антоніо Солер, суддя апеляційного господарського суду м. Мадрид Альберто Аррібас.

           Значна частина тренінгу проходила в формі інтерактивного обговорення особливостей європейської та вітчизняної судової практики захисту прав ІВ.

           На завершення заходу учасникам вручено відповідні сертифікати.

           За матеріалами Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності»