flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок подання апеляційної скарги на рішення або ухвалу місцевого господарського суду

11 березня 2013, 16:08

          

        В зв’язку з великою кількістю випадків порушення порядку подання апеляційної скарги на рішення (ухвалу) місцевого господарського суду звертаємо увагу заявників апеляційних скарг на встановлений законодавством процесуальний порядок.  

 

 

Порядок подання апеляційної скарги на

рішення або ухвалу

місцевого господарського суду

 

         Відповідно до приписів ст. 91 Господарського процесуального кодексу України сторони у справі, прокурор, треті особи, особи, які не брали участь у справі, якщо господарський суд вирішив питання про їх права та обов'язки, мають право подати апеляційну скаргу на рішення місцевого господарського суду, яке не набрало законної сили. Ухвали місцевого господарського  суду  оскаржуються в апеляційному порядку окремо від рішення господарського суду лише у випадках, передбачених статтею 106 цього Кодексу.

 

Апеляційна скарга подається через місцевий господарський суд, який розглянув справу. 

(Таким чином, за вимогами законодавства, апеляційна скарга надсилається на адресу місцевого господарського суду, який розглядав справу.)

 

Місцевий господарський суд у триденний строк надсилає одержану  апеляційну скаргу разом зі справою, а у випадках, передбачених частиною третьою статті 106 цього Кодексу, - копіями матеріалів справи відповідному апеляційному господарському суду.