flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Моніторинг стану незалежності Донецького апеляційного господарського суду - 2012

18 вересня 2012, 10:44

     На виконання рішення Ради суддів України № 34 від 09.07.2012 р. 15 серпня 2012 року був проведений Моніторинг стану незалежності суддів в Україні - 2012 з метою здійснення аналізу стану незалежності, неупередженості та доступності правосуддя в Україні. Під час проведення Моніторингу здійснювалось опитування громадян-відвідувачів Донецького апеляційного господарського суду, яким було запропоновано заповнити анкети, що містили 6 питань.

      В опитуванні прийняли участь 60 громадян-відвідувачів Донецького апеляційного господарського суду. Питання анкет стосувались зручності умов перебування громадян в суді (95% відвідувачів суду позитивно відповіли на це питання); повноти, якості та доступності інформації для відвідувачів суду (95% позитивних відповідей); ефективності організації роботи суду (87% позитивних відповідей); коректності та ввічливості у ставленні до відвідувачів суду суддів та працівників апарату суду (90% позитивних відповідей); незалежності, неупередженості та справедливості судового розгляду (80% позитивних відповідей).

         Результати опитування свідчать про досить високий рівень довіри громадян-відвідувачів суду до Донецького апеляційного господарського суду. Переважною більшістю громадян позитивно оцінені умови перебування громадян в суді, якість та доступність інформації для відвідувачів суду, ефективність роботи суду, відмічені коректність та ввічливість у ставленні до відвідувачів суду суддів і працівників апарату суду, неупередженість при розгляді справ.