flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Додаткові можливості комунікації з судом

08 квітня 2014, 15:11

 

Шановні громадяни! Повідомляємо, що з 8 квітня 2014 року в Донецькому апеляційному господарському суді працює телефонна "гаряча лінія" +38(062) 332-57-43, за якою усі бажаючі можуть оперативно отримати необхідну інформацію, що стосується організації роботи суду, залишити свої повідомлення, зауваження та надати пропозиції з питань організаційного забезпечення його діяльності.

Метою запровадження телефонної «гарячої лінії» у Донецькому апеляційному господарському суді є забезпечення реалізації права громадян на доступ до правосуддя, підвищення ефективності роботи суду, а також сприяння покращенню комунікації громадян з судом та надання їм додаткової можливості оперативно та якісно отримувати необхідну інформацію організаційного характеру.  

Звертаємо вашу увагу, що інформація щодо руху та розгляду справ, заяв, скарг, клопотань надається учасникам судових процесів за телефоном +38(062) 332-57-45.

Також, ви в будь-який час можете отримати необхідну вам інформацію стосовно діяльності Донецького апеляційного господарського суду на  сторінках нашого веб-сайту за наступним посиланням – http://dna.arbitr.gov.ua/sud5030/.

Зокрема, ліворуч веб-сторінки суду, розташовані назви розділів, які містять рубрики відповідно до тематики кожного з них.

Так, у розділі «Інформація про суд» ви знайдете інформацію щодо історії становлення та розвитку Донецького апеляційного господарського суду, його структури, складу суддівського корпусу та керівництва з зазначенням контактних телефонних номерів та електронних адрес, а також місцезнаходження суду на карті та схем проїзду до нього.

Крім того, рубрика «Новини та події суду» має своєю метою постійно інформувати про новини та події, що відбуваються у Донецькому апеляційному господарському суді та зміни у законодавстві, яке визначає нормативно-правові засади його діяльності.

Із розділу «Організація роботи суду» ви зможете дізнатись про місце Донецького апеляційного господарського суду в судовій системі України, компетенцію та нормативно-правові акти, що визначають засади його діяльності, а також правила внутрішнього трудового розпорядку суду.

Розділ «Для суб’єктів господарської діяльності та інших осіб» містить інформацію про судові процедури та порядок захисту прав та охоронюваних законом інтересів, що визначаються постановами Пленуму та Інформаційними листами Вищого господарського суду України та постановами Верховного суду України, з активними посиланнями на них.

Також, для швидкого та зручного оформлення процесуальних документів учасниками судових процесів, у названому розділі розміщено достатньо широкий перелік зразків заяв та клопотань до суду. В цьому ж розділі містяться правила пропуску осіб до приміщення суду та на його територію транспортних засобів, а також графіки особистого прийому громадян і представників юридичних осіб керівництвом суду.

Інформацію про судовий збір, зокрема, ставки судового збору, платіжні реквізити для перерахування та підстави звільнення від його сплати, розміщено у розділі «Банківські реквізити для сплати судових витрат». У разі виникнення необхідності відшкодування витрат на копіювання або друк документів, які надаються запитувачам інформації, цей розділ підкаже розмір та порядок оплати таких витрат згідно затвердженої наказом суду Інструкції.

Рубрика «Оплата витрат кредиторами у справах про банкрутство» містить ставки та платіжні реквізити для перерахування судового збору у справах про банкрутство.

В рубриці «Судовий збір», надається можливість автоматично розрахувати суму збору, залежно від обраної процесуальної дії, та сформувати квитанцію для його сплати.  

Для перерахування коштів на підставі статті 362 Цивільного кодексу України, в рубриці «Депозитний рахунок суду» можна отримати реквізити депозитного рахунку Донецького апеляційного господарського суду.

Про порядок організації доступу до публічної інформації та осіб, що забезпечують доступ до такої інформації у суді, ви можете дізнатись із розділу «Публічна інформація».

Оперативно отримати інформацію щодо справ, призначених до слухання судовими колегіями Донецького апеляційного господарського суду станом на певну дату, допоможе розділ «Списки справ, призначених до розгляду».

В окремий розділ «Банкрутство» виділена інформація, що стосується справ про банкрутство, яка в свою чергу, містить активні посилання на пошук публікацій оголошень та повідомлень у названих категоріях судових справ, а також автоматизовану систему визначення арбітражних керуючих.

Двічі на рік суд звітуватиме про результати здійснення ним правосуддя, показники якого розміщуватимуться у розділі «Звітність про стан здійснення правосуддя».

Дізнатися про наявність вакантних посад в апараті Донецького апеляційного господарського суду, а також умови та порядок проведення конкурсу на їх заміщення, можливо із розділу «Вакансії».

Розділ «Інша інформація» веб-сайту Донецького апеляційного господарського суду містить рубрику «Електронна бібліотека суду» з доволі змістовним переліком кодифікованих нормативно-правових актів, роз’яснювальних та інформаційних документів, офіційних видань органів судової влади, а також науково-практичних посібників з активними посиланнями на них.

Поряд з тим, в означеному розділі, окрім посилань на офіційні веб-сайти органів суддівського самоврядування, ви також знайдете активні посилання на інші корисні інформаційні ресурси в мережі Інтернет.

Перелік офіційних видань, які систематично висвітлюють діяльність Донецького апеляційного господарського суду містить розділ «Юридичні видання».

Розділ «ПРЕС-ЦЕНТР» створено спеціально для засобів масової інформації, з метою полегшення пошуку та зручності отримання необхідної їх представникам інформації, зокрема, про засоби зв’язку з прес-секретарем суду, порядок взаємодії суду з мас-медіа під час висвітлення останніми судових процесів та інших заходів, що проводяться в суді.   

Сподіваємось, що інформація, яку ви маєте можливість отримувати відвідуючи сторінки веб-сайту Донецького апеляційного господарського суду, буде цікавою та корисною для вас!