flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Донецький апеляційний господарський суд припинив здійснення правосуддя

03 жовтня 2018, 12:16

Шановні учасники судових проваджень!

Указом Президента України №454/2017 від 29 грудня 2017 року «Про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах» постановлено, зокрема, ліквідувати Донецький  апеляційний господарський суд та утворити Східний апеляційний господарський суд в апеляційному окрузі, що включає Донецьку, Луганську, Полтавську та Харківську області, з місцезнаходженням у місті Харкові, та Центральний апеляційний господарський суд в апеляційному окрузі, що включає Дніпропетровську, Запорізьку та Кіровоградську області, з місцезнаходженням у місті Дніпрі.

Указом Президента України № 295/2018 від 28 вересня 2018 року переведено суддів Донецького апеляційного господарського суду на роботу на посадах суддів Східного апеляційного господарського суду:

Гезу Таісію Дмитрівну,

Дучал Наталю Миколаївну,

Зубченко Інну Володимирівну,

Мартюхіну Наталю Олександрівну,

Попкова Дениса Олександровича,

Радіонову Олену Олександрівну,

Сгару Еллу Валеріївну,

Склярук Ольгу Ігорівну,

Стойку Оксану Володимирівну,

Черноту Людмилу Федорівну.

Відповідно до частини 6 статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суди, що ліквідуються, припиняють здійснення правосуддя з дня опублікування  в газеті «Голос України»  повідомлень голів новоутворених судів про початок роботи новоутворених судів.

Донецький апеляційний господарський суд припинив здійснення правосуддя у зв'язку із публікацією в газеті «Голос України»  повідомлень про початок роботи Східного апеляційного господарського суду та Центрального апеляційного господарського суду з 03.10.2018 року.

Відповідно до ч. 5 ст. 31 Господарського процесуального кодексу України, у разі ліквідації або припинення роботи суду справи, що перебували у його провадженні, невідкладно передаються до суду, визначеного відповідним законом або рішенням про припинення роботи суду.

На даний момент здійснюється передача справ, що перебували у провадженні  Донецького апеляційного господарського суду до відповідних апеляційних господарських судів.