flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось засідання Ради суддів господарських судів України

04 липня 2014, 16:17

  

03 липня 2014 року у Вищому господарскому суді України (далі - ВГСУ) відбулось перше робоче засідання Ради суддів господарських судів України (далі - РСГСУ) в новому складі, на яке було запрошено Голову Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, заступника Голови ВГСУ Сергія Могила та члена Ради суддів України Миколу Черкащенка. 

Члени РСГСУ заслухали інформацію Голови РСГСУ Олександра Удовиченка про роботу РСГСУ у І півріччі 2014 року та внесли корективи до плану роботи РСГСУ на ІІ півріччя 2014 року.

Також Голова РСГСУ поінформував присутніх, що вже переведено суддів господарських судів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, які зверталися з заявами до РСГСУ про бажання продовжити працювати в системі господарських судів України. У свою чергу Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк запевнив членів РСГСУ, що всі вони будуть забезпечені відповідним фінансуванням.

В рамках розгляду організаційних питань роботи РСГСУ одноголосним рішенням було обрано Секретаря РСГСУ - суддю господарського суду Чернігівської області Альбіну Романенко. За словами Олександра Удовиченка, вона чітко орієнтується у проблемних питаннях судової системи та має значний досвід підготовки документів, адже працюючи в апараті ВГСУ, Альбіна Романенко тривалий час займалася підготовкою проектів рішень РСГСУ.

Крім того, обговоривши звернення Національної школи суддів України щодо її можливої реорганізації, члени РСГСУ доручили Голові РСГСУ довести до відома Голови Верховної Ради України та керівників парламентських комітетів з питань верховенства права та правосуддя і з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності позицію РСГСУ про відсутність підстав для ліквідації Національної школи суддів України.

Член РСГСУ Володимир Погребняк передав звернення Голови господарського суду Харківської області Віталія Усатого щодо забезпечення господарського суду Харківської області належним приміщенням. Відповідне звернення було підтримано та прийнято рішення звернутися до Державної судової адміністрації України з пропозицією ініціювати передачу вказаного приміщення. Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк пообіцяв сприяти вирішенню цього питання. 

Насамкінець обговоривши низку рішень XII позачергового з'їзду суддів України, члени РСГСУ вирішили направити до Ради суддів України, з метою подальшого винесення на розгляд з'їзду, пропозиції та зауваження до окремих законопроектів з питань вдосконалення законодавства України про судоустрій і статус суддів, а також до Концепції утвердження дійсно незалежної судової влади та підвищення довіри суспільства до суддів. Поряд з тим, члени РСГСУ запропонували звернутися до Ради суддів України з пропозицією запрошувати на свої засідання Голову РСГСУ.

 

Джерело: http://vgsu.arbitr.gov.ua/news/1537/