flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Конституції України!

27 червня 2014, 11:27

 

Шановні колеги, співвітчизники!

  

18 років тому, а саме 28 червня 1996 року, висловлюючи суверенну волю громадян України, спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, Верховна Рада України ухвалила Основний Закон нашої держави – Конституцію України.

Так, з моменту прийняття цього надзвичайно важливого акту він був покликаний забезпечувати усталений порядок у суспільних відносинах, а його найвища юридична сила гарантувати непорушність закріплених ним правових принципів.

Саме норми Конституції наголошують на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, честі й гідності, недоторканості та безпеки.    

Тому у цей урочистий день маємо усвідомити її могутню основу та високе призначення, а також повірити у реальність втілення конституційних прав і свобод, яке безпосередньо залежить від щирого прагнення до цього кожного з нас. 

Вітаючи вас з визначним національним святом – Днем Конституції України, також хочу щиро побажати вам щедрої долі, миру та добробуту! Нехай демократичні засади, закріплені Основним Законом, стануть вам надійним підґрунтям для вільного та гармонійного життя на рідній Україні!

 

Голова Донецького апеляційного

господарського суду Олександр Кулебякін