flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась VI конференція суддів господарських судів України

12 червня 2014, 13:32

 

11 червня 2014 року в приміщенні Вищого господарського суду України відбулась VI конференція суддів господарських судів України, участь в якій взяв суддя Донецького апеляційного господарського суду Денис Попков, обраний делегатом на зборах суддів 5 червня 2014 року. 

В роботі конференції також взяли участь Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, заступники Голови Вищого господарського суду України Геннадій Кравчук і Сергій Могил, та заступник Голови Державної судової адміністрації України Віталій Положишник.    

Так, відкриваючи конференцію, з вступним словом до її делегатів та запрошених звернувся Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, який наголосив на важливості продовження реформи у судовій системі України та запропонував внести на розгляд конференції питання про створення постійно діючої робочої групи з питань судоустрою, яка від імені господарської юрисдикції напрацьовуватиме пропозиції щодо подальшого реформування судової влади України. Підтримавши означену пропозицію, делегати вирішили включити до складу робочої групи суддів Вищого господарського суду України – Ніну Кочерову, Ларису Рогач та Віктора Москаленка.

На початку своєї роботи, конференція затвердила Порядок проведення конференції суддів господарських судів України, який був розроблений та погоджений Радою суддів господарських судів України відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і Рекомендацій щодо обрання делегатів на конференції суддів загальних, господарських і адміністративних судів та на ХІІ позачерговий з’їзд суддів України, затверджених рішенням Ради суддів України №29 від 23 травня 2014 року.

Розглянувши питання висунення кандидатур до нового складу Ради суддів України, який буде затверджений з’їздом суддів, конференція, за квотою господарських судів, запропонувала обрати членами Ради суддів України суддю Вищого господарського суду України Наталю Волковицьку, суддю господарського суду м. Києва Оксану Марченко, суддю Київського апеляційного господарського суду Михайла Новікова, суддю господарського суду Львівської області Миколу Синчука та суддю господарського суду Одеської області Олександра Демешина.  

Крім того, розглянувши надані господарськими судами пропозиції, конференція обрала делегатів ХІІ позачергового з’їзду суддів України, у тому числі, від Донецької області делегатом обрано суддю Донецького апеляційного господарського суду Людмилу Черноту.

Конференцією було сформовано й новий склад Ради суддів господарських судів України, до якого увійшло 11 суддів, зокрема, від Дніпропетровського апеляційного округу – суддя Дніпропетровського апеляційного господарського суду Ігор Кощеєв, від Донецького апеляційного округу – суддя Донецького апеляційного господарського суду Денис Попков, від Київського апеляційного округу – суддя господарського суду Чернігівської області Альбіна Романенко, від Львівського апеляційного округу – суддя Львівського апеляційного господарського суду Максим Желік, від Одеського апеляційного округу – суддя Одеського апеляційного господарського суду Яків Савицький, від Рівненського апеляційного округу  – суддя господарського суду Житомирської області Сергій Гнисюк, від Харківського апеляційного округу – суддя Вищого господарського суду України Володимир Погребняк, від Вищого господарського суду України – судді Алла Демидова, Валерій Картере та Олександр Удовиченко, від Верховного Суду України – суддя Судової палати у господарських справах Олександр Потильчак.  

Після обрання нового складу Ради, попередній Голова Ради суддів господарських судів України Артур Ємельянов подякував складу Ради, який раніше очолював, за активну роботу та побажав її наступникам системної роботи задля створення належних умов у здійсненні ефективного та справедливого правосуддя в господарській юрисдикції. 

По завершенню конференції, новий склад Ради суддів господарських судів України провів перше засідання та обрав голову, яким став суддя Вищого господарського суду України Олександр Удовиченко.