flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада Європи щодо судової реформи в Україні

02 червня 2014, 09:53

 

            9 листопада 1995 року Україна приєдналася до Ради Європи – міжнародної організації, що сприяє співпраці між всіма країнами Європи в сфері стандартів права, прав людини, демократичного розвитку, законності і культурної взаємодії. Набувши членства в цій організації, наша держава взяла на себе низку зобов’язань у сфері реформування чинного законодавства на основі її норм і стандартів.  

          Втім, як визначає більшість вітчизняних та міжнародних експертів, для розробки програми або концепції розвитку судової влади недостатньо внесення локальних змін до окремих нормативних актів, які регулюють організацію й порядок діяльності судових органів. Судова реформа повинна розглядатися як частина загальнодержавної реформи, відповідати внутрішнім (економічним, соціальним, політичним) і зовнішнім (інтеграційним) пріоритетам розвитку, бути гармонійно пов’язаною із загальними цілями розвитку держави в цілому. 

             Наразі Центр політико-правових реформ систематизував актуальні вимоги і рекомендації Ради Європи щодо судової реформи в Україні, ознайомитись з якими ви маєте можливість на нашому веб-сайті у розділі «Інша інформація» в рубриці «Список рекомендацій Ради Європи щодо судової реформи в Україні».