flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підстави звільнення від доказування у господарському процесі

12 травня 2014, 13:55

 

             17 квітня 2014 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до статті 35 Господарського процесуального кодексу України щодо підстав звільнення від доказування», який 08 травня 2014 року набрав чинності.

      Відповідно до вказаного Закону, статтю 35 Господарського процесуального кодексу України викладено в наступній редакції:

            «Стаття 35. Підстави звільнення від доказування

           Обставини, які визнаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі, можуть не доказуватися перед судом, якщо в суду не виникає сумніву щодо достовірності цих обставин та добровільності їх визнання.

             Обставини, визнані судом загальновідомими, не потребують доказування.

               Обставини, встановлені рішенням суду у господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, крім встановлених рішенням третейського суду, не доказуються при розгляді інших справ, у яких беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини. 

        Вирок суду в кримінальному провадженні або постанова суду у справі про адміністративне правопорушення, які набрали законної сили, є обов’язковими для господарського суду, що розглядає справу про правові наслідки дій чи бездіяльності особи, щодо якої ухвалений вирок або постанова суду, лише в питаннях, чи мало місце діяння та чи вчинене воно цією особою».