flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян! Інформація щодо ліквідації Донецького апеляційного господарського суду

18 січня 2018, 14:10

Відповідно до Указу Президента України №454/2017 від 29 грудня 2017 року «Про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах» ліквідовано Донецький  апеляційний господарський суд.

Одночасно постановлено утворити Східний апеляційний господарський суд в апеляційному окрузі, що включає Донецьку, Луганську, Полтавську та Харківську області, з місцезнаходженням у місті Харкові.

Указ набирає чинності з дня його опублікування, а саме з 16.01.2018р. («Офіційний вісник України», 2018, №5 (16.01.2018).

Звертаємо Вашу увагу, що згідно з частиною 6 статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

Таким чином, Донецький апеляційний господарський суд продовжує здійснювати правосуддя до початку роботи новоутвореного Східного апеляційного господарського суду.